Motie tegen verrommeling door ‘trafo-huisjes’ unaniem aangenomen

De eerste motie van Peter Schroder (mede ingediend door VVD en CDA) is unaniem aangenomen! Liander en Delta zullen de komende jaren een heleboel zogenaamde ‘trafo-huisjes’ moeten gaan plaatsen binnen Gooise Meren voor de elektriciteitstransitie en aanleg van glasvezel. Zonder overleg en afspraken vooraf tussen gemeente en nutsbedrijven zou dat kunnen leiden tot verrommeling. Daarom heeft GDP/Hart een motie ingediend waarin het college wordt gevraagd in gesprek te gaan met Liander en Delta om samen afspraken te maken over vorm, locatie en afstemming daarover voor deze huisjes. We hebben ook gevraagd om voor iedere plaatsing suggesties op te halen bij de omwonenden, binnen de technische en financiële mogelijkheden die er zijn.