Reactie GDP op voornemen voortzetting huidige coalitie

Vandaag heeft de nieuwe informateur Geert-Jan Hendriks (D66) zijn verslag naar buiten gebracht. Daarin adviseert hij de huidige coalitie voort te zetten.

Het is een grove belediging van de kiezer dat Goois Democratisch Platform, sinds de laatste verkiezingen met zeven zetels de grootste partij in de gemeenteraad, door de huidige coalitiepartijen volstrekt genegeerd en geïsoleerd wordt.

De keuze om de huidige coalitie voort te zetten en alles bij het oude te laten, is niet gebaseerd op inhoud, maar puur op sentiment en poppetjes. Wij hebben ons i.h.k.v. de coalitievorming steeds zeer constructief opgesteld, maar dit spel leek al gespeeld nog voordat de kiezer had gesproken. Geen ruimte voor zelfreflectie en kritiek wordt niet geduld. Niet vanuit de inwoners en niet vanuit de oppositie. Zo wordt het wantrouwen in de politiek alleen maar groter.

Desalniettemin zullen wij ons ook vanuit de oppositie krachtig inspannen om de speerpunten uit ons programma kleur te geven en te verwezenlijken. Wij zullen ons kritisch blijven opstellen en de politiek van de raad naar de straat brengen, want dat is heel hard nodig in Gooise Meren.