Verslag informateur: huidige coalitie wil samen verder en sluit GDP voorlopig uit

Vanavond deed informateur Peter Rehwinkel verslag van de verkenning naar een nieuwe coalitie, die hij op ons verzoek heeft ingesteld. Zijn conclusie is kort gezegd dat de huidige coalitie van VVD, D66, Hart voor BNM en Groen Links door wil en ongeacht de verkiezingsuitslag geen plek ziet voor Goois Democratisch Platform of een andere combinatie van partijen.

Onze eerste korte reactie is als volgt.

“Samen met informateur Peter Rehwinkel zijn wij op zoek gegaan naar een vruchtbare nieuwe coalitie. Aangezien er “slechts” 20,6% van de kiezers op GDP heeft gestemd, zijn wij daarbij ook afhankelijk van andere partijen. De huidige coalitie kiest er vooralsnog voor om ondanks de verkiezingsuitslag alles bij het oude te laten. Daar kan je natuurlijk van alles van vinden, maar wij blijven ons constructief opstellen en zijn bereid om alsnog aan te schuiven aan de formatie tafel. VVD en D66 dragen, net als GDP, beide de ‘D’ van democratie in hun naam, dus laten we hopen dat zij (en ook de andere coalitiepartijen) tot het voortschrijdend inzicht komen dat je zo niet met je kiezers om kan gaan.”

Voor meer informatie klik hier. Wij danken Peter Rehwinkel voor zijn inzet en doortastende werkwijze in deze fase om tot een nieuwe coalitie in Gooise Meren te komen.