It’s official: 7 zetels voor Goois Democratisch Platform!

Vanochtend heeft het centraal stembureau in aanwezigheid van een afvaardiging van onze nieuwe fractie de definitieve uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Daarmee is bekrachtigd dat onze partij met zeven zetels flink is gegroeid en de grootste is geworden in Gooise Meren! Tweede en derde partij zijn D66 en VVD, met beide zes zetels. Ook de nieuwe partij PLEK komt in de raad.

Wij zijn natuurlijk heel blij en dankbaar met dit geweldige resultaat! Dankbaar naar alle mensen die op ons hebben gestemd en ons het vertrouwen geven om het ánders te gaan doen. Dankbaar ook naar alle leden en andere mensen die ons in de afgelopen periode hebben bijgestaan en geholpen om te komen waar we nu zijn! Zonder jullie was dat nooit gelukt!

Nu wij de grootste partij zijn, hebben wij inmiddels het initiatief genomen om te verkennen welke mogelijkheden er zijn om tot een nieuw college te komen dat kan steunen op een vruchtbare samenwerking met de gemeenteraad. Daarbij wordt een raadsbreed programma als een van de opties genoemd, omdat hiermee de traditionele tegenstelling tussen coalitie en oppositie doorbroken kan worden. Als informateur is Peter Rehwinkel aangesteld en hij gaat deze week nog aan de slag.