Peter Rehwinkel aangesteld als informateur in Gooise Meren

Na een klinkende overwinning, is Goois Democratisch Platform vandaag direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor een korte verkenningsfase voor de vorming van een college dat kan steunen op een vruchtbare samenwerking met de raad. Het GDP, dat met zeven zetels de grootste werd in Gooise Meren, heeft na consultatie van de andere partijen Peter Rehwinkel hiervoor als informateur gevraagd. Rehwinkel is oud burgemeester van Naarden en op dit moment waarnemend burgemeester in gemeente Dijk en Waard.

De opdracht aan de informateur is “de verkiezingsuitslag te duiden en te onderzoeken welke programmatische en politieke mogelijkheden er zijn om tot een hecht en stevig college te komen dat kan steunen op een vruchtbare samenwerking met de gemeenteraad.” Daarbij wordt een raadsbreed akkoord door GDP als een van de mogelijkheden genoemd, waarmee de traditionele tegenstelling tussen coalitie en oppositie doorbroken kan worden.

Informateur Rehwinkel zal, na een eerste gesprek met Goois Democratisch Platform en burgemeester Han ter Heegde, alle partijen uitnodigen voor een of meerdere verkennende gesprekken. De gesprekken vinden al volgende week plaats. In een rapportage zal hij daarvan verslag doen en tot aanbevelingen komen voor het vervolgproces (formatie).

Peter Rehwinkel