Ornament op de Utrechtse Poort komt er!!!

Op ludieke wijze maakten Joop Kruijswijk en Wim Kloosterman dit weekend bekend dat het door hun zo gewenste beeld op de Utrechtse Poort er zal komen. Zij reden met een wagentje mee in de carnavalsstoet, waarop stond: “Iedereen bedankt, dit jaar komt het beeld erop!”.

Zo’n drie jaar geleden kwamen de twee Naardenezen met het idee om het vroegere ornament, dat halverwege de vorige eeuw verdween, terug te laten keren op de mooiste entree van de vesting. “De kers op de taart, want anders is het een mooie vaas zonder bloemen”, aldus Joop en Wim destijds. Raadslid Jelmer Kruijt van Goois Democratisch Platform pikte het idee op en hielp hen om het plan verder te brengen. Beeldhouwer Willem Noyons haakte aan en er volgden gesprekken met o.a. Stichting monumentenbezit (eigenaar van de vestingwerken), de gemeente en de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed.

Er werd vervolgens een ‘crowdfundingsactie’ onder de inwoners gestart om voor de nodige financiële middelen te zorgen en samen met Kees van Uuden werden ook diverse fondsen aangeschreven. Ook de SMB en de gemeente doen een mooie duit in het zakje. Inmiddels is het benodigde bedrag van circa 50.000 Euro  op 4.000 Euro na bijeen, zodat het project kan worden opgestart. Het is de verwachting dat het beeld er nog dit jaar op komt! Doneren kan nog altijd op het rekeningnummer NL73 ABNA 0538 6660 48 t.n.v. J.H.H. Kruijswijk en o.v.v. Utrechtse Poort.