Uitslag peiling: weinig steun voor hekken en balustrades op vestingwallen

Het CDA vindt de oostelijke vestingwallen in Muiden onveilig en wil daarom dat de gemeente waar nodig hekken en balustrades gaat plaatsen. Hiervoor heeft de partij een motie ingediend, die nog in stemming moet komen. In de vesting van Naarden is sprake van een enigszins vergelijkbare situatie.

Wij vroegen in onze laatste peiling of het mogelijk valgevaar op de vestingwallen ingedamd moet worden door plaatsing van bijv. balustrades en hekwerken, of dat het historisch erfgoed juist beschermd moet worden en dit soort ingrepen dan niet wenselijk zijn. Er hebben aan deze peiling 191 mensen deelgenomen.

De uitslag van deze peiling laat zien dat bijna de helft (48%) het geen goed idee vindt om hekken en balustrades te plaatsen, omdat de authenticiteit van de vesting (Unesco werelderfgoed) gewaarborgd moet blijven. Nog eens 39% wil het lekker zo laten, omdat de situatie op de vestingwallen volgens hun helemaal niet zo gevaarlijk is. 22 deelnemers aan de peiling vinden daarentegen dat veiligheid van mensen voor alles gaat en maatregelen dus op zijn plaats zijn, maar zij vertegenwoordigen slechts 12% van de respondenten. Tot slot zegt 3% dat het ze allemaal niet zoveel uit maakt en 1% vindt maatregelen wel nodig om te voorkomen dat de gemeente aansprakelijk gesteld kan worden.

Onze fractie zal in lijn met de uitslag van deze peiling tegen de motie stemmen.