Het regent petities in Gooise Meren… en dat zegt wat! Het burgerinitiatief kan helpen!

Na de petitie over de verkeersveiligheid en het bewegingsonderwijs van kinderen van de Jozefschool in Muiden en de petitie over de onveilige oversteek nabij de Calsschool in Naarden, bereikte ons deze week een derde petitie. Dit keer gaat dat over de verkeersveiligheid op de Ceintuurbaan in Bussum, waar vooral in de avonduren erg hard gereden wordt.
 
In alle drie de gevallen voelen inwoners zich niet gehoord door de gemeente en hopen zij met een petitie – als laatste redmiddel – wel tot oplossingen te kunnen komen. De ervaring leert echter dat zo’n petitie vaak net zo goed ergens op de hoek van een bureau van een ambtenaar belandt en er weer niets gebeurt.
 
Daarom zullen wij in de raadsvergadering van 15 december een motie indienen, waarmee we het mogelijk willen gaan maken dat inwoners een in hun ogen belangrijk onderwerp zélf op de politieke agenda kunnen zetten; het burgerinitiatief. Veel gemeentes hebben daarvoor al een verordening, maar Gooise Meren nog steeds niet. Wij denken dat dat een doeltreffend instrument kan zijn voor mensen die iets willen veranderen, maar tegen muren oplopen en het sluit goed aan bij de huidige tijdsgeest.