Gemeente en SMB: nooit meer zwemmen rond de vesting

Uit beantwoording van in augustus door ons gestelde vragen, blijkt dat zowel de gemeente als SMB (eigenaar vestingwerken) nooit meer zwemjeugd in de vestinggrachten wil zien. Ook niet als blijkt dat er helemaal geen bommen en granaten (meer) in het water liggen. Die overigens nooit gevonden zijn en waarbij onduidelijk blijft wanneer dit onderzoek wordt afgerond (wij stellen nieuwe vragen).

Eerder werd hier nog omheen gedraaid, maar nu komt dus de aap uit de mouw. Precies de reden dat wij hierop al een paar jaar blijven doorvragen. Wij gunnen de jeugd zomers plezier in het water rond de mooie vestingwallen. Wat ons betreft mag deze traditie dan ook niet verloren gaan en daar zullen wij ons de komende tijd voor blijven inzetten.

Ook de (tijdelijk?) geplaatste hekken en borden op de vestingwallen zijn wij liever kwijt dan rijk, maar ook daarover is de beantwoording van het college onduidelijk. Wij laten echter niet los, dus wordt vervolgd.