Meningen verdeeld over fusie en verhuizing Willem de Zwijger en Vitus Mavo

Er zijn vergevorderde plannen om een nieuwe school voor voortgezet onderwijs op het voormalige Hocras terrein (Franse Kampweg) aan de rand van onze gemeente te bouwen. Hier zouden het Willem de Zwijgercollege en de Vitus Mavo samen naar toe moeten verhuizen. Wij vroegen in onze poll of mensen dat een goed idee vinden.

Uit de poll, waar 320 mensen aan deelnamen, volgt dat daar nogal verschillend over gedacht wordt. Ongeveer de helft (49%) vindt dat een prima plan, iets minder dan de helft (45%) vindt het een slecht idee en de rest staat er neutraal in.

Gelet op de verschillende meningen, is het des te belangrijker om hierover zorgvuldig in gesprek te gaan met alle belanghebbenden. Wij zullen daar ook op aansturen vanuit de gemeenteraad.