Uitslag poll: ruime meerderheid wil snelheidsbeperking in straten zonder stoep

Onlangs deed Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid de oproep om in straten zonder stoep de maximum snelheid naar 15 km/uur te verlagen. Het pleidooi wordt ondersteund door o.a. Veilig Verkeer Nederland en verkeersinstituut CROW. Ook in Gooise Meren zijn er straten zonder geplaveide/hoger gelegen trottoir, zoals in het Spiegel in Bussum en in de vesting van Naarden en Muiden. Daarom vroegen wij ons af of er draagvlak is voor een verlaging van de maximum snelheid in die straten.

De uitslag van deze poll is duidelijk: een ruime meerderheid van 67% (147 stemmen) wil dat er t.b.v. de verkeersveiligheid een maximum snelheid komt van 15 km/uur in straten zonder stoep. 18% van de respondenten (39 stemmen) vindt dat de maximum snelheid voor een goede doorstroming 30 km/uur moet blijven. Nog eens 16% (35 stemmen) vindt dat je dit per straat moet bekijken.

Wij nemen de uitslag van deze poll mee bij de begrotingsbehandeling en in ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart.