College vindt parkeerterrein Nieuw Molen veilig

Medio oktober was het weer raak: bij diverse op parkeerterrein Nieuw Molen geparkeerde auto’s werden de ruiten ingeslagen en eigendommen ontvreemd. Inwoners van de vesting in Naarden weten dat dat niet de eerste keer is, inbrekers slaan hier vaker hun slag. Wat Goois Democratisch Platform is dat een zeer onwenselijke situatie. Daarom hebben wij het college gevraagd of de gemeente hiervan op de hoogte is en hoe ervoor gezorgd gaat worden dat het parkeerterrein veiliger wordt (bijv. door cameratoezicht en extra surveillances).

In antwoord geeft het college tot onze verbazing aan dat de locatie niet te boek staat als een onveilige plek waar bovengemiddeld veel autokraken plaatsvinden. Daarbij wordt louter afgegaan op het aantal aangiftes bij de politie (vier in het afgelopen jaar). Het college vindt het dus ook niet nodig om actie te ondernemen.

Wat ons betreft zeer teleurstellend en het geeft wel weer aan dat de gemeente niet altijd weet wat er daadwerkelijk speelt op straat. Als we willen dat er wat aan gedaan wordt, is het dus belangrijk dat inwoners een volgende keer aangifte doen van een auto inbraak. Wij blijven het volgen.