Boerenkoffie bij fam. Pronk, i.h.k.v. de vaarverbinding

Een delegatie van het GDP en de VVD zijn op uitnodiging op de koffie gegaan bij de familie Pronk. Ter plekke is ons uitgelegd dat er in het verleden een grondruil heeft plaatsgevonden. Daarbij is afgesproken dat de gronden van fam. Pronk toegang houden tot de openbare weg.

De gemeente wil nu i.h.k.v. de vaarverbinding én de vaart verbreden, én de weg met een bocht leggen, én de brug 3 meter hoog maken. Wij vragen ons af hoe zich dat verhoudt tot de eerder gedane toezegging. Is de overheid zo onbetrouwbaar als contractspartner?

Ons inziens wordt het tijd weer met 2 benen op de gronde te komen. Een zij-kanaaltje van 15 meter breed voor kleine sloepjes is prima. En dan – net als in Amsterdam – gewoon even bukken als je onder de brug door moet. Geen megalomane plannen voor motorvaartuigen die gewoon over het IJsselmeer kunnen.

Het college heeft onlangs toegezegd met alle partijen opnieuw om de tafel te gaan. Wij houden dit dossier nauwlettend in de gaten.