Uitslag poll: meerderheid wil parkeergarage met woningen op Veldweg

Het winkelhart van Bussum wordt in de nieuwe centrumvisie aardig onder handen genomen. Wat er met het huidige parkeerterrein op de Veldweg moet gebeuren, dat is echter nog de vraag. Er zijn ideeën om op het huidige terrein woningen te bouwen met daaronder een parkeergarage. Deze kan dan zowel door de nieuwe bewoners als door het winkelend publiek (en andere inwoners met een centrumvergunning) worden gebruikt.

Toch is niet iedereen blij met dit plan. Parkeren in een garage vindt niet iedereen even fijn en bovendien kost dit project veel geld en tijd. En juist die tijd is voor veel huidige gebruikers van het terrein het probleem. Zij moeten tijdens de (bouw)werkzaamheden ergens anders hun auto parkeren in het toch al volle centrum. Op dagen dat er ook markt is, is dat al helemaal een uitdaging. Tegelijkertijd ervaren we als gemeente ook dat de vraag naar sociale en betaalbare (huur)woningen toeneemt. Een ontwikkellocatie als de Veldweg, leent zich daar goed voor. Kortom; een onderwerp van gesprek.

Daarom wilden wij ook aan jullie vragen hoe jullie hier tegenaan kijken. De poll van deze week heeft maar kort gelopen, omdat we de recente gebeurtenissen bij de kermis graag onder jullie aandacht wilden brengen, maar is toch door 125 mensen beantwoord. Van de stemmers op onze website vindt 71% dat er een parkeergarage met woningen moet komen. Een ruime meerderheid dus. Onze app-stemmers zijn wel meer verdeeld. Daar vindt slechts een krappe meerderheid 53% dat er een parkeergarage met woningen moet komen. Wisselende uitslagen dus. Alle reden voor ons om jullie te blijven betrekken bij de verdere gespreksontwikkelingen over dit onderwerp. Houd onze website in de gaten!

Wil je ook weleens op een andere manier meepraten dan digitaal? Dat kan binnenkort! Wij willen namelijk eens per kwartaal een ‘open fractievergadering’ gaan organiseren, steeds in een andere woonkern van de gemeente. Ben je altijd al benieuwd geweest hoe zo’n fractievergadering nu precies verloopt, of wil je gewoon eens een keertje ‘in het echt’ met ons praten, kom dan langs. Je hoeft geen verstand van politiek te hebben, interesse in je omgeving en de wil om je hierover uit te spreken, zijn voldoende. Exacte locatie en tijd volgen, hopelijk zien we je dan!