GDP stelt kritische vragen over kermisrellen

Afgelopen weekend was het weer raak tijdens de kermis: grote groepen jongeren gingen met elkaar op de vuist en richtten vernielingen aan. Dat was niet de eerste keer en wat ons betreft moet het maar eens afgelopen zijn met deze overlast. Daarom zullen wij de burgemeester hierover vragen stellen in de eerstvolgende raadsvergadering (6 april).

Wij zijn verbaasd dat de burgemeester de rellen afdoet als “iets dat erbij hoort”. Wij willen o.a. weten welke voorzorgmaatregelen de gemeente vooraf heeft genomen,  wat er wordt gedaan aan de onrust en of er camerabeelden zijn van de ongeregeldheden zodat de opgepakte verdachten ook gestraft kunnen worden. Voor de toekomst vragen wij om een integrale aanpak om ongeregeldheden te voorkomen: voldoende politie-inzet, extra boa’s, agenten in burger en mogelijk – als experiment – tijdelijke beveiligingscamera’s op en in het gebied rond de kermis.

Voor meer informatie, zie onze bijdrage in Bussums Nieuws en NH Nieuws.