Driekwart vindt Schoutenwerf beeldbepalend en kenmerkend voor historie Muiden

Ah… de Schoutenwerf. Voor veel Muiders een bekend stadsgezicht. Of misschien juist wel een doorn in het oog? Er is namelijk al jaren gesteggel over ‘wat we met de Schoutenwerf aanmoeten’. Al 42 jaar lang worden er gesprekken gevoerd over het al dan niet slopen van de Schoutenwerf om plaats te maken voor nieuwbouw. Maar voor Erfgoedvereniging Bond Heemschut gaat een sloop veel te ver. Zij pleiten ervoor om de bestaande loods tot een gemeentelijk monument te maken en daarbinnen appartementen te realiseren. Hiertoe hebben zij dan ook een verzoek bij de gemeente ingediend. Wij vroegen jullie naar de gewenste toekomst voor de Schoutenwerf: sloop of gemeentelijk monument?

De uitslag van onze poll liegt er niet om: maar liefst 73% van de website-stemmers (53 stemmen) en 76% van de app-stemmers (83 stemmen) vindt de Schoutenwerf ‘beeldbepalend en kenmerkend voor de historie van Muiden’. De overige stemmers vinden juist dat ‘dit soort lelijke gebouwen moet worden gesloopt’. Driekwart van onze stemmers ziet de Schoutenwerf dus het liefst nog een tijdje terug in het stadsgezicht van Muiden. En om aan 42 jaar van bureaucratisch niet-handelen nu een einde te maken, hebben we het college om hun standpunt gevraagd en geopperd of de gemeente Gooise Meren hierover binnenkort een thema-uur kan organiseren. Als dit thema-uur er komt, bent u als inwoner natuurlijk van harte welkom om mee te luisteren naar het standpunt van de gemeente en de kritische vragen van de leden van uw raad. Uiteraard is het GDP ook van de partij!

Wilt u nu alvast met ons (mee)praten over de Schoutenwerf? Neem dan contact met ons op via onze sociale media-kanalen, via e-mail of rechtstreeks met één van onze raadsleden. Als volksvertegenwoordigers horen wij graag uw mening!

Wordt vervolgd dus!