Opnieuw vragen over veiligheid bruggen

Goois Democratisch Platform heeft opnieuw vragen aan het college gesteld over de veiligheid van bruggen in Gooise Meren, in het bijzonder het viaduct over de A1 t.h.v. de Naardertrekvaart. Eerder stelden wij hierover tot twee keer toe vragen naar aanleiding van een reportage van NH Nieuws en Een vandaag, waarbij in de provincie Noord Holland veel achterstallig onderhoud aan het licht kwam.

Wij zijn benieuwd naar het formele antwoord van Rijkswaterstaat. Daarnaast heeft onze fractie  geconstateerd dat het viaduct over de Naardertrekvaart aan de onderzijde sporen laat zien van betonrot. Te zien is dat er stukken beton zijn losgekomen. Aangezien dit tevens een vaarroute is, bestaat het risico dat opvarenden van een boot geraakt worden. Wij willen weten hoe het college zorg draagt voor de veiligheid van deze mensen? Zie ook de onderstaande foto’s.

NH Nieuws heeft n.a.v. onze vragen een nieuws item gemaakt.