Redt Gooise Meren de Gooise Moordenaar?

In de regionale pers wordt melding gemaakt van het gerucht dat “de terugkeer van de Gooise Tram op losse schroeven staat”. Verwezenlijking van het initiatief wordt bemoeilijkt, omdat het gevraagde startkapitaal van 4,5 ton vooralsnog niet op tafel wordt gelegd door o.a. de gemeenten Huizen, Laren, Blaricum en Gooise Meren.

Uit een poll van enkele maanden geleden bleek nog dat veel inwoners een terugkeer van de tram in een modern jasje wel zien zitten. Toen even later bleek dat er vanuit Huizen een initiatief op gang kwam om de aloude “Gooise Moordenaar” terug te laten keren in het straatbeeld, leverde dat veel positieve reacties op. Onze fractie heeft hierover daarom de volgende schriftelijke vragen aan het college gesteld.

  1. Bent u van mening dat een terugkeer van de Gooise Tram a.k.a. de Gooise Moordenaar een meerwaarde kan zijn voor de toeristische aantrekkingskracht en bereikbaarheid van onze gemeente? Waarom?
  2. Is het college bereid een financiële bijdrage te doen om dit initiatief mogelijk te maken? En wil het college hierbij de verbinding zoeken met de collega’s uit de regio?
  3. Wil het college zich ervoor inzetten dat er net als voorheen ook haltes in Muiderberg en Muiden komen, als de Gooise Tram er daadwerkelijk komt?

Wordt vervolgd.