Gemeente geeft gehoor aan inwonersinitiatief voor veiligere oversteek Brediusweg

De gemeente heeft naar aanleiding van een inwonersinitiatief op ons platform de eerste maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat er een veiligere oversteek ontstaat op de Brediusweg t.h.v. de Paulus Potterlaan en de Willem Bilderdijklaan. Er is aan de rechterzijde een parkeerverbod ingesteld, zodat de rijbaan breder en de kruising overzichtelijker wordt.

Vooral in de drukke ochtendspits is het voor schoolgaande kinderen en hun ouders lastig om deze kruising over te steken. Goois Democratisch Platform heeft daarom een breed gedragen inwonersinitiatief om daar wat aan te doen onder de aandacht gebracht van de wethouder. Op een later moment wordt in een breder verband bekeken of er verregaandere maatregelen mogelijk zijn, zoals een zebrapad met verkeerslichten. Daar zal ook de gemeenteraad bij betrokken worden.