Goois Democratisch Platform grote winnaar bij verkiezingen

Goois Democratisch Platform heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen vanuit het niets vier zetels behaald en is daarmee in een klap de gedeeld tweede partij in Gooise Meren geworden. Alleen de VVD heeft meer zetels, namelijk 7 (-1 t.o.v. de vorige verkiezingen). Een spectaculair resultaat voor een partij die voor het eerst meedoet aan de verkiezingen.

In totaal hebben ruim 3.500 inwoners voor de vernieuwende en verbindende politiek gekozen die Goois Democratisch Platform nastreeft. Alle nieuwbakken fractieleden zijn op voorkeurstemmen gekozen: Jelmer Kruyt kreeg 1.568 stemmen, Floor Elderman 594 stemmen, Erik Pieter Vlaanderen 488 stemmen en Jan Kwekkeboom 287 stemmen. Bekijk hier de korte toespraak die lijsttrekker Jelmer Kruyt hield, direct na het bekend worden van de einduitslag.

GDP wil van de gelegenheid gebruik maken om ook de VVD te feliciteren met hun verkiezingsresultaat, waarmee zij opnieuw de grootste partij van Gooise Meren zijn geworden. Ook voor de Christenunie en Hart voor BNM zijn felicitaties op zijn plaats. De komende periode zullen er gesprekken gevoerd worden om tot een coalitie te komen, de VVD neemt hierin als grootste partij het voortouw. Goois Democratisch Platform ziet graag een uitnodiging tegemoet om als gedeeld tweede partij van de raad de mogelijkheid van deelname aan een coalitie te onderzoeken.

Wij willen alle kiezers nogmaals bedanken voor het vertrouwen dat zij ons met hun stem hebben gegeven. Wij gaan de komende vier jaar Luisteren, Denken en vooral Doen!

De drie winnaars van de verkiezingen: HvBNM, CU en GDP

 

Behaald aantal zetels per partij