Uitslag weekpoll: Asociale weggebruikers grootste ergernis

Iedereen ervaart weleens overlast. Van buren, van weggebruikers of van afval op straat. Wij wilden weten wat voor de inwoners van Gooise Meren nu de grootste ergernis was. Deze week reageerden 223 stemmers op onze oproep. Met 11% van de stemmen (98 stemmers) gaat de twijfelachtige eerste plek naar asociale weggebruikers en bestuurders die zich niet aan de verkeerssnelheid houden. Het verkeer zorgt ook voor andere ergernissen. Zo wekken fout geparkeerde auto’s en de daarbij horende parkeerdruk bij 7% (60 stemmers) irritatie op. Ook weten slecht onderhouden voetgangerspaden (5%), geluidsoverlast van de A1 (4%) en vrachtwagens (2%) de gemoederen aardig bezig te houden. Viezigheid scoort met hondenpoep (10%) en zwerfvuil (7%) ook hoge ogen op het ergennissenlijstje. De kleinste ergernis wordt veroorzaakt door geluidsoverlast van het spoor (1%, 10 stemmen).

Herken jij je in deze ergernissen, of juist totaal niet? Laat ons dan weten wat jou het meest dwarszit in onze gemeente en spreek je uit op ons platform of via onze sociale mediakanalen. Wij zullen de uitkomst van deze poll zo mogelijk gebruiken bij de aanstaande coalitieonderhandelingen, alsmede bij aanverwante dossiers die de komende tijd door de gemeenteraad behandeld worden.