Goois Democratisch Platform lanceert eigen ‘app’

Om het voor inwoners nóg eenvoudiger te maken om hun mening te geven over onderwerpen die zij belangrijk vinden, lanceert Goois Democratisch Platform vandaag als eerste partij in de regio een eigen ‘app’. Met de applicatie krijgen mensen die dat willen regelmatig korte vragen voorgelegd, waarmee de partij heel snel kan onderzoeken hoe over bepaalde zaken in de samenleving wordt gedacht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de technologie van onderzoeksbureau “My Dialogues”.

Lijsttrekker en fractievoorzitter Jelmer Kruyt: “Mensen begrijpen anno 2018 niet meer waarom er alleen óver hen en niet mét hen gesproken wordt. De beste ideeën liggen op straat en met de huidige technologie kan je inwoners en ondernemers continu mee laten denken of zelfs mee laten beslissen over zaken die direct ingrijpen op hun eigen woon- of werkomgeving. Daarmee gaan we in zekere zin terug naar de democratie zoals die ooit bedoeld was.”

Naast de ‘app’ heeft de partij een online platform ontwikkeld, dat al enige maanden in de lucht is. Op het platform kan iedereen van 14 jaar en ouder onder andere aangeven of hij of zij het eens is met voorliggende raadsvoorstellen en de bijbehorende stellingen. Gebruikers kunnen zelf ook stellingen toevoegen, reacties plaatsen of eigen initiatieven uploaden.

De uitkomst van alle raadplegingen staat centraal bij de standpuntbepaling door de fractie in de gemeenteraad. De eigentijdse werkwijze van de nieuwe partij moet tot betere besluiten en een groter draagvlak voor politieke keuzes gaan leiden. Voor zover bekend is Goois Democratisch Platform een van de eerste politieke partijen in Nederland die op deze wijze een eigen ‘app’ inzet.

De ‘app’ met de naam “My Dialogues” is via de volgende link te downloaden in Apple’s appstore of de Google play store: https://mydialogues.invite.mydialogues.com/GDP2018. Gebruik daarbij de code “GDP2018” in het aanmeldproces.