Uitslag Weekpoll: ‘Gooische Moordenaar’ herleeft!

De uitslag van onze wekelijkse poll is dit keer zeer overtuigend: maar liefst 92% van de stemmers ziet graag dat de ‘Gooische Moordenaar’ terugkeert in een modern, lightrail-jasje om een snelle verbinding met de directe omgeving en Amsterdam mogelijk te maken. De belangrijkste motivering: met lightrail kunnen forensen, studenten en middelbare scholieren beter en sneller op hun bestemming komen (76% van de stemmen). Daarnaast vindt 16% het bereikbaar maken van de mooie Gooise pareltjes voor toeristen het belangrijkste argument om voor de herintroductie van de verbinding te stemmen. Als het aan de Amsterdamse wethouder Pieter Litjens ligt, wordt er in elk geval nu al geïnvesteerd in lightrail voor de Randstad: “In de regio rond Amsterdam moeten er tot 2040 een kwart miljoen woningen gebouwd worden. Dan moet je er ook gelijk voor zorgen dat de bereikbaarheid van tevoren goed geregeld wordt, en dat kan alleen maar met hoogwaardige ov-verbindingen,” zo laat Litjens weten aan de verslaggevers van AT5. Wat hem betreft, wordt er in 2025 dan ook al op de eerste lightrailverbinding gereden.

Of de gemeente Gooise Meren ook wil gaan investeren in lightrail, dat is nog de vraag. GDP vindt in elk geval wel dat de herintroductie van de ‘Gooische Moordenaar’ in lightrail-variant veel voordelen biedt, zowel op het gebied van mobiliteit als van duurzaamheid. Wij maken ons er dan ook graag hard voor om de beruchte reputatie van dit stuk Goois erfgoed ongedaan te maken en van ‘de Gooische Moordenaar’ een geuzennaam te maken voor een snelle, duurzame en veilige verbinding van onze regio. Deze ambitie is opgenomen in ons verkiezingsprogramma.

Wil je verder meepraten over de toekomst van Gooise Meren? Laat dan je stem horen in de poll van deze week waarin we jullie mening vragen over varen en roeien in de Naardertrekvaart.

De Gooische Moordenaar in 1927