Goois Democratisch Platform presenteert veelbelovende lijst

Goois Democratisch Platform maakt met gepaste trots de kandidatenlijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart dit jaar. Op de lijst met in totaal negentien namen, valt de diversiteit aan kandidaten op. Man en vrouw, ervaring en vernieuwing, en bovendien vanuit alle kernen goed vertegenwoordigd. “Dit team is van alle markten thuis. Hiermee kunnen wij de gemeente Gooise Meren de politieke vernieuwing geven die in onze ogen hard nodig is,” aldus partijleider Jelmer Kruijt.

Kruijt – woonachtig in Naarden, die de partij vorig jaar oprichtte en op dit moment fractievoorzitter is, zal de lijst aanvoeren. Hij wordt gevolgd door secondant en huidig fractielid Jan Kwekkeboom uit Bussum (voormalig GOP), die al sinds de oprichting zeer nauw betrokken is bij de partij. Op plek drie staat Floor Elderman uit Bussum, een ambitieuze journaliste/tekstschrijver en debutante in de politiek. Fractielid Erik-Pieter Vlaanderen uit Muiderberg neemt als ervaren politicus de vierde plaats in, gevolgd door Frank Wyers uit Bussum. Onze fractiemedewerker Henrik Laban (plaats zes) is met 19 jaar een van de jongsten op de lijst en woonachtig in Naarden. Een andere opvallende naam op de lijst is die van Vera van Etten, oud wethouder voor de VVD. Lijstduwers zijn Michel Gerbrands en Rob Elenbaas (voormalig GOP).

De volledige lijst bestaat uit:

 1. Jelmer Kruijt (Naarden)
 2. Jan Kwekkeboom (Bussum)
 3. Floor Elderman (Bussum)
 4. Erik-Pieter Vlaanderen (Muiderberg)
 5. Frank Wyers (Bussum)
 6. Henrik Laban (Naarden)
 7. Vera van Etten (Muiderberg)
 8. Sierk van der Velde (Muiden)
 9. Martin van Vugt (Bussum)
 10. Harmen Bisschop van Tuinen (Naarden)
 11. Martin de Vries (Bussum)
 12. Angela Nagel (Muiderberg)
 13. Koen Janse (Naarden)
 14. Leonard Koningswijk (Bussum)
 15. Cas van der Harst (Naarden)
 16. Renske Zeelte (Naarden)
 17. Leo Dooper (Muiderberg)
 18. Michel Gerbrands (Bussum, lijstduwer)
 19. Rob Elenbaas (Bussum, lijstduwer)