Uitslag weekpoll: Meningen sterk verdeeld over vuurwerkverbod

Zwaar letsel, stress bij dieren, overlast en schade zijn voor steeds meer gemeenten redenen om vuurwerkvrije zones in te stellen. Uit onderzoek van NH Nieuws blijkt dat 24 van de 48 gemeenten in Noord-Holland een of meerdere vuurwerkvrije zones instellen, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. In Gooise Meren zijn tot op heden geen beperkingen opgelegd voor het afsteken van vuurwerk.

Over de vraag of er ook in Gooise Meren wat moet veranderen, wordt door inwoners heel verschillend gedacht. Uit de poll, waar een kleine 400 mensen aan hebben deelgenomen, blijkt dat 40% hecht aan traditie en daarom alles bij het oude wil houden. Handhaving van de regels blijft dan wel belangrijk. Een groter percentage van in totaal 60% wil wel dat er wat verandert, maar over wat er dan moet gebeuren is men verdeeld. 15% van de deelnemers ziet een oplossing voor de overlast in het instellen van enkele vuurwerkvrije zones, 25% wil dat dat er veel meer worden en 20% wil zelfs een algeheel vuurwerkverbod.

Goois Democratisch Platform schrijft momenteel het verkiezingsprogramma en betrekt de uitslag van deze poll en andere polls daarin. Het concept verkiezingsprogramma wordt binnenkort op ons platform geplaatst, zodat inwoners daar op kunnen reageren.